Media

Interviews met André door Patrick Kicken:

- https://www.youtube.com/watch?v=n44fe-0oHXc

- https://www.youtube.com/watch?v=8uuYpZ4wKbk  (Engels interview)

Reeds jaren heeft Patrick interesse in het onderwerp non-dualiteit. Diverse interviews over non-dualiteit zijn o.a. te zien op de website nondualiteit.nu.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Artikel verschenen in Hallo Horst aan de Maas, 14-11-2014

Psycholoog André Rozendaal uit Horst schreef een boek over het vinden van je ware zelf. Het boek, Zelfrealisatie: De weg terug naar wie je werkelijk bent, komt op maandag 17 november uit. André vertelt over wat zelfrealisatie nu precies is en hoe zijn boek tot stand kwam.

André Rozendaal studeerde in eerste instantie belastingsrecht, maar voelde zich in die wereld niet helemaal op z’n plek. “Al toen ik ongeveer vijf jaar oud was, vroeg ik me vaak af: ‘Wat doe ik hier eigenlijk?’ Ik verbaasde en verwonderde mij over de wereld waar ik in leefde en over waarom dingen gaan zoals ze gaan. Dat uitte zich ook in een gevoel van ongelukkigheid, vooral toen ik een puber was. Ik wist toen alleen nog niet wat ik met dat gevoel moest doen. In die tijd las ik allerlei boeken over de zin van het leven. Wat zijn we in godsnaam allemaal aan het doen op deze aardkloot, vroeg ik me telkens af. Toen ik een studiekeuze moest maken, ging ik toch maar iets doen wat zoveel mogelijk geld op leverde”, lacht hij. “Dat werd belastingsrecht. Met frisse tegenzin ben ik afgestudeerd en aan de slag gegaan aan als belastingsadviseur.”

Toen Rozendaal voor zijn werk in Amerika was, bezocht hij de Grand Canyon. “Toen ik daar stond, realiseerde ik me ineens dat alles wat je voelt ook in jezelf is ontstaan en dat je daardoor ook je eigen keuzes moet en kunt maken.” Met die gedachte in zijn achterhoofd zei hij acuut zijn baan op en besloot klinische psychologie te gaan studeren. Inmiddels heeft hij samen met zijn vrouw Nathalie een praktijk voor energetische natuurgeneeskunde, psychologische begeleiding en persoonlijk leefadvies in Grubbenvorst.

“Al vanaf 2000 liep ik rond met het idee om een boek te schrijven, om mensen te helpen ontdekken wat ik zelf op die Grand Canyon ook besefte.” Het boek van Rozendaal gaat over zelfrealisatie: het ontdekken van je ware zelf. “Mensen hebben vaak als doel om gelukkig te worden en rust te vinden. Die rust kun je vinden als je op zoek gaat wat er zich onder al jouw emotionele en geestelijke schommelingen bevindt. Als je erachter komt wie je echt bent, geeft dat een enorme rust en kracht om je tegenslagen te kunnen dragen.” Zijn vrouw Natalie voegt toe: “Als je terug gaat naar je ware natuur, kom je erachter dat alles wat je doet een eigen keuze is, waar alleen jij verantwoordelijk voor bent.”

Met zijn boek wil hij mensen bewuster maken van zichzelf en hen helpen om rust en geluk te vinden. “Iedereen wordt hier een gelukkiger mens van”, zegt Rozendaal. “Als deze gedachte op grote schaal toegepast wordt en iedereen verantwoordelijkheid neemt voor zichzelf, maakt dat de wereld echt een stukje beter. Dit boekje zal niet tot wereldvrede leiden, maar als degene die het lezen rust vinden, dan is dat al een heel mooi begin.”